Wykaz zakładów wyznaczonych do przetwarzania świń pochodzących z obszarów występowania ASF

Aktualizowane w dniu:
2018-08-30
     
Lp.

Nazwa zakładu

Adres zakładu

Wyznaczone w zakresie Stosowana metoda obróbki Powiat Gmina Lokalizacja zakładu na obszarze z części Dec. KE 2014/709/UE
1 Zakład Mięsny "Wierzejki" J.M.Zdanowscy spółka jawna  Płudy 21
21-404 Trzebieszów 
A   łukowski  Trzebieszów  II
3 Zakłady Mięsne "Dobrosławow" Henryk Amanowicz Dobrosławow 43
24-100 Puławy
A   puławski Pulawy I
5 Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Gramar Sp. z o. o. 22-200 Włodawa
ul. Przemysłowa 6
A   włodawski Włodawa  
10 Zakład  Mięsny LENARCIK Sławomir Lenarcik  06-126 Gzy,
 Gotardy 37
A, F   pułtuski GZY I
11 Zakład Mięsny
Mościbrody Sp. z o. o.
08-112 Wiśniew
Mościbrody 53
A, E, D Obróbka cieplna przeprowadzona w temperaturze co najmniej 80°C, którą uzyskuje się wewnątrz mięsa siedlecki Wiśniew III
12 Zakład Mięsny Rzeźnik S. J.
Henryk Wysocki, Wojciech Wysocki
08-106 Zbuczyn
ul. Terespolska 19
A, D, E Obróbka cieplna przeprowadzona w temperaturze co najmniej 80°C, którą uzyskuje się wewnątrz mięsa siedlecki Zbuczyn II
14 Zakład Mięsny
WIJAR Wiesława Mazur
08-119 Siedlce
Chodów, ul. Graniczna 4
A, E   siedlecki Siedlce II
17 Zakłady Mięsne "ŚWIDERSCY" Kazimierz Świderski 08-330 Kosów Lacki,
 ul. Radosna 6
A, F   sokołowski Kosów Lacki I
18 Zakłady Mięsne "ZAKRZEWSCY" Dariusz Zakrzewski, Janusz Zakrzewski Sp. J. 08-330 Kosów Lacki,
 ul. Wiejska 7
A, E, F   sokołowski Kosów Lacki I
20 Zakład Mięsny BOST                              Jakim Bogdan, Jakim Stanisław                        spółka jawna 18 - 106 Turośń Kościelna ul. Lipowa 48 A   białostocki Turośń Kościelna II
22 Multi - Construction Plus Sp. z o.o.
ul. Kordeckiego 19
04-143 Warszawa
Płonka Strumianka 131
18-100 Łapy
A   białostocki Łapy II
27 Punkt Uboju Zwierząt
Wojciech Nowicki
17-100 Bielsk Podlaski
Lewki 79
A, D, E, F Obróbka cieplna przeprowadzona w temperaturze co najmniej 80°C, którą uzyskuje się wewnątrz mięsa bielski Bielsk Podlaski II
28 PPHU "SOKÓŁ"
Jan Sokołowski
17-120 Brańsk
ul. Sienkiewicza 45
A, D, E, F Obróbka cieplna przeprowadzona w temperaturze co najmniej 80°C, którą uzyskuje się wewnątrz mięsa bielski Brańsk I
29 Rzeźnictwo i Wędliniarstwo
Andrzej Mortel
17-120 Brańsk
Patoki 28
A, D, E, F Obróbka cieplna przeprowadzona w temperaturze co najmniej 80°C, którą uzyskuje się wewnątrz mięsa bielski Brańsk I
30 Zakład Mięsny Kliniccy
Wiesław Klinicki
17-120 Brańsk
ul. Poniatowskiego 23
A, D, E, F Obróbka cieplna przeprowadzona w temperaturze co najmniej 80°C, którą uzyskuje się wewnątrz mięsa bielski Brańsk I
41 Rzeźnia Braci Szypcio Spółka Jawna 19-100 Mońki
ul. Kilińskiego 6
A, C   moniecki Mońki II
49 Gminna Spółdzielnia "Samopomoc Chłopska" w Sejnach 16-500 Sejny
ul. 1-go Maja 42
A   sejneński Sejny II
52 PPHU Mariusz Rudziewicz 16-406 Rutka Tartak
Ignatowizna 10
A        
57 MASARNIA s.c. Wioletta, Bogdan Łepkowscy 18-400 Łomża, ul. Nowogrodzka 216 A, F   łomżyński Łomża II
58 Zakład Usług Rzeźniczych
Józef Romać
ul. Sejneńska 93
16-400 Suwałki
A   suwalski Suwałki II
60 ANIMEX FOODS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA ODDZIAŁ W EŁKU 19-300 Ełk
ul. Suwalska 86
A, D Obróbka cieplna w hermetycznie zamkniętym opakowaniu przy wskaźniku sterylizacji Fo w wysokości co najmniej 3,00 ełcki Ełk  

 

Wyjaśnienie:

 

Zakłady z pkt. A § 5 ust. 2 rozporządzenia MRiRW z dnia 6 maja 2015 r. – rzeźnie położone poza obszarem pozyskujące świeże mięso od świń pochodzących z obszarów wymienionych w załączniku część III (art. 4 decyzji Komisji 2014/709) - znakowane kołem
Zakłady z pkt. B § 13 ust. 2 rozporządzenia MRiRW z dnia 6 maja 2015 r. – zakłady położone na obszarze produkujące świeże mięso, mięso mielone, MOM, surowe wyroby mięsne i produkty mięsne (inne niż te poddane obróbce, o której mowa w pkt. D niniejszego pisma) pozyskane ze świń nie pochodzących z obszarów wymienionych w załączniku część II, III i IV, albo pozyskane od świń pochodzących z obszarów wymienionych w załączniku część III, ale spełniających dodatkowe warunki  (art. 5 decyzji Komisji 2014/709)
Zakłady z pkt. C § 12 ust. 2 pkt 3 rozporządzenia MRiRW z dnia 6 maja 2015 r. – zakłady położone na obszarze produkujące świeże mięso, mięso mielone, MOM, surowe wyroby mięsne i produkty mięsne (inne niż te poddane obróbce, o której mowa w pkt. D niniejszego pisma) ze świń nie pochodzących z obszarów wymienionych w załączniku część II, III i IV (art. 11 ust. 2 decyzji Komisji 2014/709]
Zakłady z pkt. D § 2 ust. 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 21 października 2016 roku w sprawie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego pochodzących z obszaru podlegającego ograniczeniom w zakresie zdrowia zwierząt (Dz.U. z 2016 poz. 1762) - produkty mięsne poddane obróbce wymienionej w załączniku II część A tegoż rozporządzenia
Zakłady z pkt. E rzeźnie produkujących świeże mięso wieprzowe oznakowane specjalnym znakiem jakości zdrowotnej – owalnym przekreślonym (niezależnie od wymagań art. 14 decyzji Komisji 2014/709)
Zakłady z pkt. F § 5 ust. 2 i § 13 ust. 3 rozporządzenia MRiRW z dnia 6 maja 2015 r. – zakłady (z wyłaczeniem rzeźni) produkujące świeże mięso, mięso mielone, MOM, surowe wyroby mięsne i produkty mięsne (inne niż te poddane obróbce, o której mowa w pkt. D niniejszego pisma) z mięsa świń pochodzących z obszarów wymienionych w załączniku część III - znakowane kołem

 

 

Plik PDF do pobrania

Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej 
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warszawa
tel. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

Modernizacja strony internetowej www.polsus.pl sfinansowana z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego

 

© Wszelkie Prawa Zastrzeżone - 2017
Projekt i wykonanie CFTB.PL

UWAGA! Ten serwis używa plików cookies.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Wszystko o plokach cookies tutaj