Do produkcji 0,5 kg wieprzowiny zużywa się o 75,9% mniej powierzchni uprawnej i o 25,1% mniej wody niż w 1960 r.? Zużywa się również o 7% mniej energii. Aby uzyskać taki sam poziom redukcji, typowe amerykańskie gospodarstwo domowe musiałoby przestać używać lodówek! Wynik netto to o 7,7% niższy ślad węglowy.

Źródło: https://thesustainabilityalliance.us

Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej 
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warszawa
tel. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

Modernizacja strony internetowej www.polsus.pl sfinansowana z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego

 

© Wszelkie Prawa Zastrzeżone - 2017
Projekt i wykonanie CFTB.PL

UWAGA! Ten serwis używa plików cookies.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Wszystko o plokach cookies tutaj