Zapraszamy do udziału w bezpłatnym szkoleniu „Ekonomiczne uwarunkowania nawożenia w rolnictwie”. Szkolenie odbędzie się 18 czerwca 2025 r. w formie on-line. Jego organizatorem jest Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy (IERiGŻ-PIB).

Dla kogo?

Szkolenie skierowanie jest do rolników, instytucji publicznych działających na rzecz rolnictwa, w tym: Stacji Chemiczno-Rolniczych, Centrum Doradztwa Rolniczego, Państwowej Inspekcji Ochrony Roślin i Nasiennictwa, Inspekcji Ochrony Środowiska, Ośrodków Doradztwa Rolniczego.

Kiedy?

18 czerwca 2025 r. (środa) w godzinach: 9:00-13:00, szkolenie odbędzie się w formie on-line, w aplikacji MS Teams. 

Aby wziąć udział w szkoleniu, należy się zarejestrować klikając w link.

Termin rejestracji upływa 15 czerwca 2025 r.

Zakres szkolenia:

  • strategia Europejskiego Zielonego Ładu i jej znaczenie dla rolnictwa,
  • znaczenie nawożenia w produkcji rolniczej,
  • istota bilansu nawozowego,
  • produkcja, ceny i handel nawozami mineralnymi,
  • zużycie nawozów mineralnych oraz poziom nawożenia,
  • zużycie nawozów wapniowych oraz poziom nawożenia,
  • szacunek zużycia nawozów naturalnych,
  • szacunek obrotu nawozami naturalnymi,
  • RENURE – istota nowej formy nawozów.

Więcej informacji

Szkolenie jest organizowane w ramach zadania 1.1 dotacji celowej, realizowanego w 2025 r. przez IERiGŻ-PIB, a zlecanego przez MRiRW.

 

źródło: www.gov.pl

link do artykułu

Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej 
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warszawa
tel. +48 22 723 08 06
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

Modernizacja strony internetowej www.polsus.pl sfinansowana z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego

 

© Wszelkie Prawa Zastrzeżone - 2017
Projekt i wykonanie CFTB.PL

UWAGA! Ten serwis używa plików cookies.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Wszystko o plokach cookies tutaj