Chiny zgodziły się na otwarcie swojego rynku dla świeżej włoskiej wieprzowiny z najważniejszych regionów produkcyjnych na północy kraju – Liguria, Piemonte, Valle d’Aosta, Lombardia, Trentino Alto-Adige, Fiuli Venezia-Giulia, Emilia-Romagna i Marche. Regiony te stanowią 80% włoskiej produkcji wieprzowiny. Restrykcje handlowe Chin wobec Włoch pozostawały w mocy od 1999 r. z uwagi na obawy dotyczące choroby pęcherzykowej świń.

 

Źródło: FAMMU/FAPA na podst. Agra Facts z dn. 28.09.16

Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand