UE – poziom refundacji eksportowych w sektorze wieprzowiny bez zmian
W dniu 22 stycznia 2010 w Dzienniku Urzędowym UE opublikowano rozporządzenie Komisji UE nr 64/2010 ustanawiające refundacje wywozowe w sektorze wieprzowiny. Refundacje obowiązują nadal jedynie w stosunku do mięsa i podrobów solonych, suszonych lub wędzonych oraz do przetworów. Poziom refundacji nie ulega zmianie od końca 2005 r. Refundacje do mięsa świeżego, chłodzonego i mrożonego są nadal zerowe (od sierpnia 2008). Pomimo spadku cen wieprzowiny na rynku unijnym oraz nacisków wielu państw członkowskich, Komisja Europejska w chwili obecnej nie przywraca refundacji do eksportu świeżej i mrożonej wieprzowiny.
 
Źródło: FAMMU/FAPA  na podstawie Agra Europe Weekly
Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand