Okazuje się, że w sezonie 2012/2013 spożycie mięsa z kurczaków przypadające na jednego mieszkańca w Japonii wzrosło o 5% do 12 kg/osobę, wyprzedzając przy tym po raz pierwszy

poziom spożycia wieprzowiny. Dla porównania spożycie mięsa wołowego oraz wieprzowiny obniżyło się odpowiednio do 5,9 kg/osobę oraz 11,8 kg/osobę. Spożycie mięsa ogółem (w tym mniej popularnych gatunków mięsa, jak baranina) przypadające na jednego mieszkańca w Japonii ukształtowało się na historycznie wysokim poziomie 30 kg/osobę.

 

 

Źródło: FAMMU/FAPA na podst.: Meat Livestock Australia z dn. 14.08.13

Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand