Według federalnego biura statystycznego (Destatis), w 2011 r. w produkcja przemysłowa mięsa w Niemczech była rekordowo wysoka i sięgnęła 8,2 mln ton o 1,5% (119 tys. ton) więcej niż przed rokiem. Większa wytwórczość mięsa ogółem była głównie zasługą sektora wieprzowiny i drobiu, gdzie zanotowano wzrosty odpowiednio o 2% (106,8 tys. ton) do 5,6 mln ton oraz o 3,1% (43,2 tys. ton) do 1,4 mln ton. Produkcja wołowiny obniżyła się natomiast o 2,7% (32,1 tys. ton) wobec 2010 r. do 1,2 mln ton.

 

 

Źródło: FAMMU/FAPA na podst. Destatis z dn. 13.02.2012

 



Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand