W dniach 13-24 września br. chińscy inspektorzy skontrolują 12 hiszpańskich zakładów mięsnych, które ubiegają się o dopuszczenie do eksportu mięsa do Chin. Będzie to pierwsza tego rodzaju inspekcja od dwóch lat. Podczas poprzedniej kontroli w 2008 r., o zgodę na eksport do Państwa Środka ubiegało się 80 hiszpańskich firm. Zweryfikowano wówczas tylko 15 zakładów, z czego tylko 8 zostało zatwierdzonych. Od tego czasu Hiszpanie wielokrotnie zwracali się do chińskich władz z prośbą o przeprowadzenie kolejnych inspekcji oraz rozszerzenie listy uprawnionych dostawców.
 
 
Źródło: FAMMU/FAPA na podst. Agra Europe Weekly
 
Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand